lejonLejonet

Eftersom de sällan gör något halvhjärtat utstrålar dessa människor antingen en otrolig vitalitet eller så klagar de över att de inte vill leva längre. Det sistnämnda är typiskt för deras reaktion på att inte uppskattas och vara omtyckta.

Kom ihåg det fega lejonet i ”Trollkarlen från Oz”, som ömt vårdade sin vackra svans i sårad värdighet medan han ängsligt letade över hela världen för det sanna modets gåva bara för att till sist komma på att han själv egentligen var den modigaste i gruppen när den verkliga krisen inträffade.

Lejonet är en utomordentligt lojal vän, en rättvis men mäktig fiende, kreativ och originell, stark och livskraftig. När en verklig krissistuation inträffar skyggar lejonet förvånande nog aldrig från sin plikt att hjälpa de försvarslösa, skydda de rädda (fastän hon kanske är dubbelt så rädd själv) uppmuntra de nedstämda och uppfylla sina skyldigheter med mod.

Att vara instängd mellan fyra väggar under ett tak kan snabbt ta ifrån henne gnistan. Låt henne ha ett arbete. Hon kommer att ruttna på rot om hon tvingas vara hemmafru (om du inte har så gott om pengar att hon ständigt kan hålla fester och vara en överdådig dekoratör och inredningsarkitekt i sitt hem). Hennes smak är vanligen mycket god om än mycket dyr.

Under deras modiga fasader är de i hemlighet rädda för att de saknar verkligt mod. Bara under stort tryck, nedtyngda av de tyngsta bördor livet har att erbjuda visar sig den inre styrkan. De har ingen aning om vilken oerhörd makt de besitter förrän då de står inför sitt eldprov. Fram till dess bara de låtsas att vara starka.

Efter att ha bytt jobb ett dussin gånger för att hon inte blivit befordad kommer det typiska lejonet vanligen att inrikta sig mot ett yrke där hon kan vara sin egen chef. Lejonet söker ett yrke som på ett eller annat sätt gör det möjligt att överföra sina överlägsna kunskaper på politikens och PR-verksamhetens område.


Ingenting gör lejonets anda så betryckt som att behöva arbeta med sliten och föråldrad utrustning.
Jo förresten, att arbeta tillsammans med pessimistiska, fantasilösa människor.


Detta är beskrivningen utav
stjärntecknet ”Lejonet”

och säger mer om mig än en
massa plattityder nerskrivna av mig själv!